March 31, 2020

Merete Riisager: “Danske forældres ulyst til at lave lektier med deres poder virkelig er kommet under pres”

Lige nu går knap 700.000 danske folkeskoleelever hjemme, og når hverken læreren eller lektiecafeen er lige ved hånden, så er det jo far og mor, der må hjælpe med de tyske verber og differentialregningen. Men ifølgeundervisningsministeren, er det ikke forældrenes opgave, og ifølge foreningen Skole og Forældre skal forældre i stedet tage det roligt og droppe den dårlige samvittighed.

Det mener dagens gæst, tidligere undervisningsminister og MF for Liberal Alliance, Merete Riisager, er helt misforstået. Hun finder det dybt problematisk at fraskrive forældrene ansvaret, som ifølge hende er helt kritisk for indlæringen. Ifølge hende er det at opfatte trivsel og faglighed som hinandens modsætninger en særlig dansk specialitet. 

Men er undervisningen ikke skolens opgave, og kan man ikke slække en anelse på de faglige krav i unik særlig krisesituation? Det spørger jeg den tidligere minister, der også arbejder på en bog om børn, unge og opdragelse, om.

Merete Riisager giver også et bud et par gode råd til landets lærere og til sidst vender vi statsministerens tale mandag aften, som af flere er blevet udlagt som historisk.

More episodes

Load more

Play this podcast on Podbean App