April 22, 2020

Svensk nationaløkonom: Den svenske strategi kan blive dyrere end nedlukning

Sverige har valgt at gribe coronasmitten radikalt anderledes an. Det fortæller dagens gæst, Tino Sanandaji, om. Han er ph.d. fra University of Chicago, svensker, bosat i Stockholm, nationaløkonom samt forsker ved EHFF, og han har fulgt virussens udvikling, både i Sverige og internationalt, intenst.

I dagens program fortæller Tino Sanandaji, hvorfor det er et stort problem at der er et enormt efterslæb i regestringen af døde i Sverige, hvorfor han er skeptisk overfor den svenske strategi samt påstande om af flokimmuniteten er lige om hjørnet og at antallet af smittede svenskere skulle være 99 gange højere end det kendte (i programmet, der blev optaget tirsdag, kritiserer Sanandaji blandt andet er bloddonorstudie, der siden er trukket tilbage).

Derudover giver han sit bud på, hvorfor svenske politikere ikke har sat sig igennem overfor sundhedsmyndighederne, som det er sket i Danmark, samt hvorfor, der, efter hans mening, er en reel risiko for, at regningen for corona bliver større i Sverige end i de lande, der har lukket mere ned.

Interviewet er på engelsk.

-
STØT LUKKET LAND: Programmet er og forbliver gratis. Men hvis du værdsætter udsendelserne, vil jeg til gengæld sætte stor pris på din støtte. Du kan donere et valgfrit beløb pr. episode eller månedligt.

More episodes

Load more

Play this podcast on Podbean App