May 10, 2020

Uafhængig researchgruppe om mørketal, dødelighed og modelberegninger

En dansk tværfaglig research- og forskergruppe, der inkluderer matematikere, forskere tilknyttet Københavns Universitets medicinske forskning og flere andre har igennem længere tid undersøgt myndighedernes beregninger af det såkaldte mørketal og er kommet frem til noget lavere estimater, end der er kommet fra officielt hold.

Det har betydning for vurderingen af sygdommens dødelighed, og det fortæller gruppens talsmand, Joakim Juhl, der er adjunkt og matematikforsker ved Aalborg Universitet om i dagens program, hvor vi også kommer ind på international forskning i virussens dødelighed. Joakim Juhl har blandt andet forsket i matematisk modeludvikling på Harvard Universitetet, og vi kommer også ind på anvendeligheden af modelberegninger til at forudsige sygdommens udvikling.

-

STØT LUKKET LAND: Programmet er og forbliver gratis. Men hvis du værdsætter udsendelserne, vil jeg til gengæld sætte stor pris på din støtte. Du kan donere et valgfrit beløb pr. episode eller et engangebeløb via MobilePay på 21732657.

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App