April 20, 2020

Afrika-ekspert: Jeg var mere tryg ved smittehåndteringen i Senegal end i Danmark

Ph.d. i statskundskab Rasmus Fonnesbæk Andersen opholdt sig indtil for en måned siden i Senegal, hvor han arbejdede som konsulent for landets regering, og arbejder nu med at støtte de vestafrikanske ‘emergency operations centers’, der styrer regeringernes bekæmpelse af virussen.

Hvad betyder Afrikas unge befolkning for bekæmpelse af virussen, og kan erfaringerne med bekæmpelse af malaria, ebola og tuberkulose bruges til noget? Hvad med hygiejnen, er rådene om afspritning og at blive hjemme mulige i lande, hvor mange bor i tætbefolkede byområder uden adgang til gode sanitære forhold? Og vil konsekvenserne af et økonomisk kollaps kunne blive værre end selve virussen for nogle af kontinentets skrøbelige økonomier? Og hvad med Kina, der har gjort en stor indsats for at gøre sin indflydelse gældende i Afrika - er det en gylden mulighed for dem?

Og så fortæller Rasmus Fonnesbæk Andersen også, hvorfor han følte sig mere tryg ved den måde, myndighederne i Senegal bekæmpede smitten på end det, han oplevede, da han vendte tilbage til Danmark.

-
STØT LUKKET LAND: Programmet er og forbliver gratis. Men hvis du værdsætter udsendelserne, vil jeg til gengæld sætte stor pris på din støtte. Du kan donere et valgfrit beløb pr. episode eller månedligt.

More episodes

Load more

Play this podcast on Podbean App