April 10, 2020

Erhvervsjournalist og debatredaktør: Hellere bruge for mange end for få penge på hjælpepakker

Seks millioner amerikanere tog plads i arbejdsløshedskøen blot i den forgangne uge - et antal ikke set siden den store depression i 30’erne. Også I Danmark er arbejdsløsheden, der ellers var næsten væk, tilbage med et brag og steget med 44.000 siden coronaen ramte landet.

Prognoserne for den danske økonomi er historisk dystre, selvom regeringen har tændt for den helt store pengesprinkler, der sprøjter hjælpepakkemilliarder ud over både lønmodtagere, virksomheder og selvstændige. 

Men er den danske model med hjælpepakker fornuftig, hvordan har regeringen egentlig håndteret krisen og hvad med forbud mod at udbetale aktieudbytte - hvad skal det nu til for? 

Det giver dagens gæst, Magnus Barsøe, sit bud på. Han er erhvervsjournalist med en fortid på Financial Times og Finans.dk og nuværende debatredaktør samt lederskribent på Politiken - og så er han forfatter til bogen Gud bevare afdragsfriheden

Og hvad med alle vi journalister, der går og har holdninger til, hvad myndighederne skal gøre i forhold til flokimmunitet og testprogrammer. Hvad er meningen med det, for skulle vi ikke bare holde os til de kritiske spørgsmål og så lade eksperterne klare ærterne? Det taler vi om sidst i dagens program.

-

STØT LUKKET LAND: Programmet er og forbliver gratis. Men hvis du værdsætter udsendelserne, vil jeg til gengæld meget værdsætte din støtte. Du kan donere et valgfrit beløb pr. episode eller månedligt.

More episodes

Load more

Play this podcast on Podbean App