May 6, 2020

Immunolog: Det ved vi om covid-19, dens opståen, immunitet og effekt på menneskekroppen

Dagens gæst er læge og postdoc i klinisk immunologi ved Odense Universitetshospital, Mike Barnkopder ved en hel del om covid og dens effekter, for han har fulgt pandemien intenst både professionelt og som iagttager af de politiske tiltag, der skal bekæmpe virussen. 

Vi dykker dybt ned i coronavirussernes historie og ser nærmere på, hvorfor covid-19 rammer ældre så markant hårdere end yngre, om folk bliver immune - og hvor længe - hvordan virussen påvirker kroppen og immunsystemet hos både mildt og hårdt ramte patienter, og hvilke effekter, man har observeret, den kan have. Og kan virussen egentlig være skabt i et kinesisk laboratorium og ikke ved et uheldigt sammetræf på et madmarked - og altså hvad pokker er der i øvrigt med de der flagermus og coronavirusser? 

-

STØT LUKKET LAND: Programmet er og forbliver gratis. Men hvis du værdsætter udsendelserne, vil jeg til gengæld sætte stor pris på din støtte. Du kan donere et valgfrit beløb pr. episode eller et engangebeløb via MobilePay på 21732657.

 

More episodes

Load more

Play this podcast on Podbean App